Εκτύπωση

Το βιβλίο που διαβάσαμε στην τάξη ονομάζεται ο τελευταίος Έλληνας της Σμύρνης, στο οποίο διαδραματίζονται ιστορικά γεγονότα που συνέβησαν 100 χρόνια πριν . Γράφτηκε από την κυρία Ελένη Δικαίου, την οποία είχαμε την ευκαιρία ως σχολείο να την δούμε από κοντά και εκδόθηκε από τις εκδόσεις Πατάκη .

Ένα συνέδριο μεταφραστών λαμβάνει χώρα στη Σμύρνη . Δύο άνθρωποι συναντιούνται τυχαία , ένας νεαρός μεταφραστής και ένας γέρος μαθητής της ευαγγελικής σχολής. Ο τελευταίος κατέχει ένα τετράδιο-ημερολόγιο που περιέχει όλη την αλήθεια για την καταστροφή της Σμύρνης. Ο νεαρός μεταφραστής παίρνει το τετράδιο στα χέρια του και έχει την ευκαιρία να αποκαλύψει την αλήθεια σε όλο τον κόσμο. Είναι σε δίλημμα να ζητήσει βοήθεια από ανθρώπους που μπορεί να αποκρύψουν την αλήθεια ή να προσπαθήσει να βρει μόνος του λύση; Καθώς διαβάσαμε το βιβλίο καταλάβαμε την επιλογή του.

Κατά την γνώμη μου αυτό το βιβλίο είναι ένα από τα καλύτερα που έχω διαβάσει. Μου άρεσε αρκετά . Ήταν πολύ καλά γραμμένο και αρκετά ποιοτικό. Πολλές σκηνές περιγράφονταν με πολλές λεπτομέρειες και λόγια που ένιωθες πως ήσουν εσύ μέσα στο βιβλίο , ότι το ζούσες εκείνη την στιγμή...Το συνιστώ σε όλους όσους τους αρέσουν αυτά τα βιβλία.

Άρτεμις Σταυριανουδάκη Α4

Κατηγορία: 2021-2022
Εμφανίσεις: 77